Loogbeits kasteel Eik

€ 6,00

Levering binnen 1-2 werkdagen.

Loogbeits Kasteel Eik 


Loogbeits is een kleurbeits wat voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden, om meubels te verouderen of te vergrijzen. Het product is bedoeld om op eikenhout, steigerhout, grenen of teakhout toe te passen.

Rendement: 8-10 m2 per liter, sterk afhankelijk van de soort en porositeit van de ondergrond.More details

Meer informatie

Algemeen
Loogbeits Kasteel Eik is een kleurmiddel wat toegepast wordt op kaal of onbehandeld hout. Loogbeits kan op verschillende houtsoorten worden aangebracht maar op elk houtsoort kleurt de loogbeits anders.

Toepassing

Eikenhout
In eikenhout zitten looizuren, deze geven een reactie bij het aanbrengen van de loogbeits. Dit heeft te maken met de hoeveelheid looizuur wat in het eiken zit. Bij eiken geeft de loogbeits het hout de warmste en natuurlijkste uitstraling.

Vurenhout / Grenenhout
Bij vurenhout / grenenhout en lichte houtsoorten wordt de kleur iets scherper en minder natuurlijk van kleur. Wij adviseren om dit na te bewerken met een wasvernis, hierdoor krijgt het hout een mooie verouderde uitstraling.

Teakhout
Het rood in het teakhout blijft vaak door de loogbeits heen slaan, hierdoor kan loogbeits het een paarse uitstraling geven. Wij adviseren dit na te bewerken met een wasvernis hierdoor verminderd het doorslaan van de ondergrond.

Voorbereiding
De ondergrond dient kaal of onbehandeld te zijn. Het is belangrijk dat het hout ontvet wordt met de intensief reiniger en/of geschuurd wordt, zodat de loogbeits in het hout kan trekken. Vooraf het hout eventueel bevochtigen om overlappingen en aanzetten te voorkomen. Voor gebruik de loogbeits goed schudden.

Aanbrengen en droogtijd
Loogbeits wordt aangebracht met een kwast. Voor een lichtere uitstraling de loogbeits verdunnen tot max. 50% met water. De kleur is zichtbaar na minimaal 6 uur.

Afwerking
Na droging kan de loogbeits afgewerkt worden met de wasvernis of mat en sterk (na 2-3 dagen). De kleur wordt voller/donkerder door de mat en sterk.

Rendement
± 3m² per 250ml
± 10m² per liter

Wilt u de loogbeits laten aanbrengen door Jett Wonen? Laat uw gegevens achter via ons contactformulier wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Jett Wonen Landelijke Stijl garandeert dat de informatie van dit blad haar ervaring en technische en wetenschappelijke kennis bevat. Desondanks acht Jett Wonen Landelijke Stijl zich niet aansprakelijk voor de resultaten die door het gebruik van haar producten worden verkregen, aangezien de verwerkingsomstandigheden niet door Jett Wonen Landelijke Stijl worden gecontroleerd.