Kalkverf 

Kalkverf is de oudste verf die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid.

Carte Colori was in 1995 het eerste bedrijf dat deze authentieke verfsoort in Nederland introduceerde en heeft een eigen unieke kleurenlijn ontwikkeld. Onze kalkverf is een authentiek product dat met zorg gemaakt wordt op traditionele wijze. Het bindmiddel in onze kalkverf is marmerpoeder en niet een syntethisch bindmiddel zoals bij andere kalkverven het geval is.

Kalkverf is geschikt voor elke ondergrond en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, zowel bij nieuwbouw als restauratie.

Op de meeste ondergronden zoals latex en gipsplaat is het verstandig om onze Kalkprimer Corifondo te gebruiken voor het beste resultaat. “behangklare” gipsplaatmuren of wanden met veel verschillen in zuigkracht van de ondergrond of reparatieplekken kunnen ook uit voorzorg een keer extra met universele primer worden behandeld. Wilt u de kalkverf beschermen, dan kunt u overwegen om Carte Colori Zeer Matte Vernis over de kalkverf heen aan te brengen.

Kalkverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren met uitzondering van de metallicverfkleuren. Overige kleurenkaarten op aanvraag.

Bijzondere wandafwerkingen met kalkverf

Leuk als aanvulling op de gewone kalkverfafwerking is een stuctechniek met kalkverf. Met onze kalkverven, de juiste tools en een beetje handigheid onstaan bijzondere stucwerk-effecten! Deze worden afgewerkt met bijenwas. Van een mooie gewolkte wand met luxe uitstraling en marmerachtig uiterlijk tot stoer betonlook-effect, alles is mogelijk! In een 3 uur durende workshop leer je er alles over.

Let op!

Al onze verfsoorten hebben hun eigen productiewijze, samenstelling en glansgraad. Hierdoor komen de kleuren tussen de verschillende verfsoorten niet exact overeen.

een greep uit onze collectie

Kalkverf
Carte Colori Kalkverf Powder

Rendement: ongeveer 4-5 m2 per liter op basis van twee aangebrachte lagen kalkverf.

€ 6,00
Levering binnen 1-2 werkdagen