Categorieën

Er is geen categorie

Nieuwste blogs

 • Pure en Original Kleuren

  Bekijk met onze Pure & Original kleurenkaart alle kleuren in een makkelijk overzicht en vind een mooie kleur voor jouw interieur.
 • Carte Colori kleuren

  Carte Colori kleuren: Sfeer in je interieur brengen, daar zijn we goed in!
 • RAW Stones Schoonmaken

  Hoe maak je en hou je de RAW Stones vloer goed schoon en welke middelen kun je hiervoor het beste gebruiken? Dit vertellen wij jou in deze blog...
 • Nieuw de Triple en Trapist van RAW Stones

  Nieuw de Triple en Trapist van RAW Stones. Eind 2019 kwam RAW Stones met twee nieuwe vloeren in de collectie namelijk de Triple en Trapist.
 • Wat kosten RAW Stones?

  Wat kosten RAW Stones eigenlijk? Abbey, Abbey Exterieur, Terpstra, Waaltjes, Triple, Trapist, Limbo's, MAXX en de Alfa. Zoekt u een unieke vloer...

Laatste reacties

 • Geachte

  Ik zou graag een prijslijst willen hebben inclusief leggen
 • Mevrouw

  Graag een prijs voor Row Stones inclusief leggen voor ongeveer 110 m2.. met vriendelijke groet...
 • Dhr

  Hallo Kunnen wij een prijs krijgen voor 60m2 rawstones Incl. Leggen...? Met vriendelijke...
 • Mevr.

  Graag zou ik willen weten wat de kosten ongeveer zijn van de raw stones voor 48m2. Alvast bedankt!
 • Jet

  Beste lezer van onze blog, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de RAW Stones. Zou je graag...

Hoe breng je kalkverf aan?

Hoe breng je kalkverf aan?

Hoe breng je kalkverf aan?

Dat is de vraag die ik steeds vaker hoor in mijn winkel. Hoe breng je eigenlijk de kalkverf van Carte Colori aan? Het aanbrengen van kalkverf is niet moeilijk, maar zorg wel dat je goed bent voorbereid. Belangrijk is dat de ondergrond geschikt is voor kalkverf. Dat wil zeggen, absorberend, niet waterafstotend en het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn.

In deze blog ga ik je vertellen over hoe je kalkverf aanbrengt, welke technieken je kunt toepassen en de voor- en nadelen van kalkverf.


Stap 1 – Voorbehandelen met kalkverfprimer Corifondo

Behandel het oppervlak met een Carte Colori kalkverfprimer Corifondo. Tip: gebruik altijd handschoenen. Indien er reparatieplekken aanwezig zijn, dien je deze eerst te behandelen met de Carte Colori kalkverfprimer Corifondo. De kalkprimer kun je prima aanbrengen met een kwast of roller. Zodra de reparatieplekken droog zijn begin je met het voorstrijken van het gehele oppervlak in de kalkverfprimer Corifondo. Zo wordt de ondergrond mineraal voor een optimale hechting


Stap 2 – Het aanbrengen van de kalkverf

We gaan verder met het aanbrengen van de kalkverf. Je kunt de Carte Colori kalkverf op verschillende manieren aanbrengen, zo kun je met één verf verschillende ruimtes een andere look geven. Voor gebruik dien je de kalkverf goed te roeren en de kleur te controleren. Verdun vervolgens de kalkverf van Carte Colori met max. 25% water (indien noodzakelijk). Breng de kalkverf niet in direct zonlicht aan en schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. Hieronder vind je een drietal voorbeelden.


* KwasttechniekAanbrengen Kalkverf

Voor iets minder uitgesproken kleurverschillen maar toch een bijzonder effect, kun je er voor kiezen om de kalkverf aan te brengen met een grote blokkwast, ook wel een kalkkwast genoemd. Start in een hoek en werk in banen van 30 tot 80 cm van boven naar beneden of kris/kras door elkaar. Werk vooral slordig en werk nat in nat, dus niet eerst de randen verven en dan de rest. Kalkverf heeft een geheugen, als de verf droog is zie je hoe je de verf hebt aangebracht. Laat het oppervlak minimaal 2 uur drogen alvorens je de tweede laag aanbrengt. De tweede laag zal de uiteindelijke kleur geven.


Hoe breng je kalkverf aan* Misttechniek

Wil je dat je muren de look verkrijgen met het uitzicht van een poederig kalklaagje? Dan kun je kiezen voor de misttechniek. De eerste laag kalkverf breng je aan met een blokkwast en vervolgens ga je na het drogen van de eerste laag, de tweede laag op de wand tamponneren door middel van een goed absorberende badstof of natuurspons met grillige vormen. Wil je het nóg wat gewaagder? Dan kun je er voor kiezen om de tweede laag op te tamponneren in een andere kleur, zo krijg je een heel mooi en bijzonder effect. Laat het oppervlak minimaal 2 uur drogen alvorens je de tweede laag aanbrengt. De tweede laag zal de uiteindelijke kleur geven.


Blog over kalkverf* Spateltechniek

Kalkverf aanbrengen met een kunststof spatel zorgt voor ervoor dat je verschillende kleurschakeringen krijgt. Oneffen muren zijn hiervoor uitermate geschikt. Door de spatel te gebruiken krijg je effen en ruwe stukken. Voor deze techniek breng je ook de eerste laag kalkverf kris kras door elkaar op met je blokkwast. Zodra de eerste laag is opgedroogd ga je een stukje van 60x60 cm opzetten met je blokkwast en ga je dit nat uitstrijken met je kunststof spatel. Strijk niet te lang door op een plek, wanneer je dat doet trek je je eerste laag kalkverf open. Vergeet tussendoor niet je kunststof spatel af te spoelen. Een schone spatel kan geen opgedroogde stukjes kalkverf achterlaten op het oppervlak.


Stap 3 – Het beschermen met een zeer matte beschermende vernis

Tenslotte kun je er voor kiezen om de wanden in natte ruimtes, bijvoorbeeld in een keuken/toilet te behandelen met een zeer matte beschermende vernis. De zeer matte vernis van Carte Colori is een duurzame matte afwerking op waterbasis die decoratieve oppervlakken zoals kalkverf, behang en pleister beschermt tegen vlekken, vingerafdrukken en lichte slijtage.
Let wel op: het poederige effect van kalkverf vermindert door een vernis laag maar verdwijnt niet!


Voor- en nadelen van kalkverf

De kalkverf van Carte Colori is een duurzame verf, gemaakt op authentieke wijze door mensen met passie voor het vak. De kalkverf van Carte Colori is 100% mineraal en gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten, dus milieuvriendelijk. De oppervlakken krijgen een ‘verweerde’, doorleefde en extreem matte uitstraling die mooier en mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt.


Voordelen Carte Colori Kalkverf:

Goed voor mens en natuur.
Kalkverf biedt veel voordelen. In de eerste plaats is het een milieuvriendelijk product voor mens en natuur, een goed alternatief dus voor synthetische verf. 

Onbrandbaar, schimmel en moswerend.
Kalkverf stoot vocht af. Daarom kun je het perfect toepassen in natte ruimtes, bijvoorbeeld in de badkamer. Daarnaast krijgen mos en schimmels geen kans. Overigens vertraagt kalk ook nog brandhaarden, aangezien kalk brandwerend is.

Authentieke stijl
Omwille de verschillende kleurschakeringen zal kalkverf zorgen voor een bijzondere mooie, authentieke en natuurlijke look. De sfeer die kalkverf uitstraalt zal dag en nacht verschillen van klassieke verfsoorten. Afhankelijk van de lichtinval krijgt het ook telkens een andere uitstraling. Kalkverf past overigens bij heel wat interieurstijlen. Vanwege zijn natuurlijke look wordt het veel gebruikt voor landelijke interieurs. Maar het past ook perfect in moderne huizen.


Ondanks de vele voordelen van kalkverf heeft het ook beperkingen:

Overschilderen kan, maar breng altijd eerst een laag Carte Colori universele primer aan. Daarna is het overschilderbaar met een andere verf. Lokaal bijwerken is lastig en geeft snel kleurverschil. Kalkverf staat erg open en neemt daardoor snel water en vet op. Het is daarom raadzaam ter bescherming de Zeer matte vernis aan te brengen. In de badkamer is bij rechtstreeks watercontact bescherming met Zeer matte vernis raadzaam.

Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen via ons contactformulier.

 

0 Commentaar